Η φιλοσοφία μας Επικοινωνία
     

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Οπτικά Φελόνης
  Samsung Apps
  Starbucks
  Panmedia
  Balkans Beyond Borders

  Αναζήτηση Τμήματα

  Βάλτε Το Όνομα
  Περιοχή
  Απορρόφηση Στην Εργασία
  Επαγγελματικός Κλάδος
  Για Πολλαπλή Επιλογή Κρατήστε Πατημένο το CTRL & Επιλέξτε.
  Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης
    • Επαγγελματικός Κλάδος: Επιστήμες Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας
           Πρυτανεία:Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

           Επιστημονικό Πεδίο:3ο
           Κωδικός Μηχανογραφικού:307
           Βάση τμήματος:
            20092010Διαφορά
           ΗΜΕΡ 90%:186901872535
           ΕΣΠΕΡ 90%:1684517245400
           ΗΜΕΡ 10%:1875318950197
           Αριθμός Εισακτέων 2009:70
           Αριθμός Εισακτέων 2010:70
           Αριθμός Εισακτέων 2011:70

           Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1950. Αργότερα η μέχρι τότε Κτηνιατρική Σχολή, ως χορηγούσα ένα ενιαίο πτυχίο, υποβιβάστηκε σε Τμήμα και συγκροτήθηκε η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στην οποία εντάχθηκαν τα Τμήματα Κτηνιατρικής, Γεωπονίας, και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Η Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., κατά τη διάρκεια της υπερπεντηκονταετούς λειτουργίας της χορήγησε 3.498 Πτυχία Κτηνιατρικής και 290 Διδακτορικά Διπλώματα. Ακόμη, έχει απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα σε 10 αλλοδαπούς επιστήμονες-κτηνιάτρους, οι οποίοι συνέβαλαν παγκοσμίως στην πρόοδο της Κτηνιατρικής Επιστήμης και/ή βοήθησαν σημαντικά την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Επίσης, απένειμε σε 27 επιστήμονες τον τίτλο του Υφηγητή, όταν αυτός ο τίτλος ίσχυε, δηλαδή από το 1954 μέχρι το 1982.

           Ποιό είναι το αντικείμενο σπουδών του Προπτυχιακού προγράμματος;


           Τα γνωστικά αντικείμενα/μαθήματα εντάχθηκαν σε 6 Ομάδες, κάθε μια από τις οποίες περιλαμβάνει Κύκλους Σπουδών. Οι Ομάδες και οι Κύκλοι τους είναι οι εξής:
           Βασικές Επιστήμες: περιλαμβάνουν τον 1ο, 2ο και 5ο (Ι και ΙΙ) Κύκλο.
           Εκτροφή των Ζώων (Ζωική Παραγωγή) και Οικονομία Ζωικής Παραγωγής: περιλαμβάνει τον 4ο (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV) Κύκλο.
           Παρακλινικές Επιστήμες: περιλαμβάνουν τον 6ο (Ι και ΙΙ) Κύκλο.
           Επιστήμες Τροφίμων: περιλαμβάνουν τον 7ο (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) Κύκλο.
           Κλινικές Επιστήμες: περιλαμβάνουν τον 8ο (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV και V) Κύκλο.
           Ανεξάρτητα μαθήματα: περιλαμβάνουν τον 3ο (Ι και ΙΙ) Κύκλο.
           Στους Κύκλους 1, 2, 5 (Ι και ΙΙ) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Μοριακή Βιολογία, Γενετική, Χημεία, Βιοχημεία, Ιστολογία, Εμβρυολογία, Μακροσκοπική και Μικροσκοπική Ανατομική, Φυσιολογία, και Φαρμακολογία.
           Στους Κύκλους 4 (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Γενική Ζωοτεχνία, Ευζωία και Συμπεριφορά των Ζώων, Διαχείριση Οικοσυστημάτων που σχετίζονται με τη Ζωική Παραγωγή, Εκτροφή των Ζώων (ιπποειδή, ζώα συντροφιάς, κόνικλοι, πειραματόζωα, χοίροι, πτηνά και παραγωγικά μηρυκαστικά), Οικονομία Ζωικής Παραγωγής, Διατροφή (βασικές αρχές, ζωοτροφές σιτηρέσια), Αγρονομία και Βρωματολογία.
           Στους Κύκλους 6 (Ι και IΙ) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Μικροβιολογία-Μυκητολογία, Ιολογία, Παρασιτολογία, Παθολογική Ανατομική, Ανοσολογία, Φαρμακολογία, Λοιμώδη Νοσήματα, Παρασιτικά Νο-σήματα και Μελισσοπαθολογία.
           Στους Κύκλους 7 (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Υγιεινή και Τεχνολογία του Γάλακτος και των Προϊόντων του, Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.
           Στους Κύκλους 8 (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV και V) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Κλινική Εξέταση και Διαγνωστική, Αρχές Ακτινολογίας, Εισαγωγή στη Χειρουργική, Φαρμακολογία, Τοξικολογία, Παθολογία-Χειρουργική-Παθολογική Ανατομική και Απεικονιστική Διαγνωστική των διαφόρων Συστημάτων των Ζώων (ιπποειδών, συντροφιάς, παραγωγικών, εξωτικών), Μαιευτική και Παθολογία Αναπαραγωγής του Γεννητικού Συστήματος των Αρσενικών και των Θηλυκών Ζώων, Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία, Παθολογία Πτηνών, Ιχθυοπαθολογία, Μελισσοπαθολογία και Δεοντολογία.
           Στους Κύκλους 3 (Ι και ΙΙ) διδάσκονται τα παρακάτω «ανεξάρτητα» γνωστικά αντικείμενα: Ξενόγλωσση Ορολογία, Βιοστατιστική, Επιδημιολογία, Εισαγωγή στην Κτηνιατρική Επιστήμη και Στοιχεία Πληροφορικής (τα δύο τελευταία δεν βαθμολογούνται).

           Που μπορώ να εργαστώ με το πέρας των σπουδών μου;


           Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: σε υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, και άλλων υπουργείων, στην Αγροτική Τράπεζα, σε γεωργικούς και σε κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς και σε ενώσεις σε βιομηχανίες παρασκευής ζωοτροφών, σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις, σε μονάδες παραγωγής αλλαντικών ύστερα από σχετική εξειδίκευση, σε επιστημονικά ιδρύματα έρευνας, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε δικό τους Ιατρείο μικρών ζώων.